Champagneprovning # Upptäck Bubblornas Förlovade Land

KUNSKAP FÖRHÖJER NJUTNINGEN SÄGS DET. Men ärligt talat: hur mycket vet du egentligen om Champagne? Mer än att det är gott att dricka och bubblar så härligt i gommen? För dig som vill få lite bättre koll på denna härliga dryck är det ett utmärkt tillfälle att boka en champagneprovning. Här nedanför tipsar vi om fyra populära provningar.
# 1. Champagneprovning Bas
Välkommen att boka en lärorik provning inkluderande bland annat champagnens historia, dess druvsorter, jordmån, klimat, jäsningsprocesserna och allt annat som bidrar till att ge champagnen dess karaktär. Flera sorter av äkta Champagne avsmakas under sessionen och jämförs med mousserande vin. Allt under ledning av en champagneexpert. Du behöver inga förkunskaper. Medtag bara ett gott humör och detta kommer bli en provning du sent ska glömma.

Hemsida: Liveit.se
Pris för 1: 585 kr
Pris för 2: 1 145 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

# 2. Champagnens fantastiska värld
Få drycker är så intimt förknippade med glamour och party som Champagne. Vilket inte är så konstigt. Vi älskar bubblorna och smaken – och den kräsne vägrar att dricka något annat än den äkta varan. Men det finns såklart mer att upptäcka.
Under den här provningen på cirka 2 timmar avhandlas allt från dryckens tillkomst och historia, till de olika druvsorterna och alla annat du behöver veta för att hitta rätt i bubblornas förlovade land.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris för 1: från 495 kr
Pris för 2: från 990 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

# 3. Mer än ett glas bubbel!
Gott, svalt, fräscht och ljuvligt bubblande. Så kan man beskriva känslan av ett glas Champagne. Men vad innehåller det egentligen? Och vad skiljer det från ett vanligt glas mousserande vin? Kan man exempelvis känna skillnad i smaken mellan en spansk Cava och äkta fransk Champagne?

Detta och mycket mer är frågor som avhandlas under denna provning, ledd av en duktig sommelier.

Hemsida: Greatdays.se
Pris för 1: 595 kr
Pris för 2: 1190 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...

# 4. Lyxig Provning i Stockholm
Denna Champagneprovning ger en möjlighet att lära er allt ni kan önska om allt från tillverkningsmetod, till vad man bäst äter till Champagne. 4 sorter avnjuts och diskuteras, samtidigt som ni får lära er mer om historia, druvsorter, förvaring och mycket annat. Dessutom testar vi mousserade vin och jämför med den äkta varan. Vad är egentligen skillnaden? Och vem har sagt att det alltid är godare med äkta vara?

Hemsida: boxexperience.com

Pris för 1: 395 kr
Pris för 2: 790 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 röster, snitt: 3,07 av 5)

Loading...

Några snabba fakta om Champagne

  • Säkert känner du redan till detta, men bara för sakens skull: Champagne är egentligen ett vindistrikt i Frankrike. Och för att det ska vara frågan om ”äkta” Champagne” så måste drycken sålunda komma ifrån detta distrikt.
  • Champagne kan göras på tre druvsorter. Dessa är pinot noir, pinot meunier och chardonnay.
  • Det är i mitten av 1600-talet som Champagne ”uppfinns” och det är munken Dom Pèrignon som anses vara champagnens fader.
  • Champagne är generellt sett mer känsligt för temperatur och ljus än de flesta andra viner. Av denna anledning, är det typiskt att den buteljeras i ett ljusresistent, mörkgrönt glas.

Comments are closed.