Chokladprovning # 4 rekommenderade upplevelser

CHOKLAD ÄR EN AV VÄRLDENS MEST ÄLSKADE. – och använda – källor till njutning. En vis kvinna sa en gång att ”styrka är att bryta en chokladkaka i fyra delar, och bara äta upp en av dem.”. Och vi kan bara hålla med. För dig som vill utveckla ditt chokladintresse är en chokladprovning ett utmärkt sätt att få inspiration och kunskap. Här nedanför listar vi några av landets mest populära provningar.
# 1. Upptäck Chokladens smakvärld
Under den här provningen får du lära känna chokladens njutningsfulla värld och upptäcka nya ljuvliga chokladaromer. Utöver själva chokladprovningen ingår även en genomgång av chokladens historia, odling och produktion. Du får även en insikt i vad som kan betecknas som kvalitetschoklad och varför denna har en rad hälsobringande fördelar.

Hemsida: Liveit.se
Pris för 1: 395 kr
Pris för 2: 790 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

# 2. En chokladprovning för alla smaker
Njuta, smaka, lära, uppleva. Där har du fyra riktpunkter för den här upplevelsen som vanligtvis innefattar 6 till 8 sorters choklad av olika snitt. Under den här provningen kommer du garanterat att upptäcka en fascinerande värld av nya dofter och smaker. En chokladprovning som passar både för nybörjaren som för den inbitne chokladälskaren.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris för 1: från 335 kr
Pris för 2: från 670 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

# 3. Smaka, prova, njut, lär
Välkommen till en provning tar dig med på ett smakrik och inspirerande upptäcksfärds i chokladens fascinerande universum. Vad innebär det att kakaobönan kommer från en forastero eller trinitario-frukt? Vad krävs för att procucera en riktigt högkvalitativ choklad? Och varför älskar vi den så? Det och mycket mer får du svar på under denna chokladprovning.

Hemsida: Greatdays.se
Pris för 1: 399 kr
Pris för 2: 798 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...

# 4. Chokladnjutning i Gamla Stan
För dig som bor i Stockholm, eller kanske tänker åka dit, är det här en perfekt chokladprovning att boka för både inspiration, lärdom och njutning. I en anrik vinkällare i Gamla Stan ledsagas ni rakt in i chokladens underbara universum. Under sessionens gång får ni prova er fram bland världens olika sorters choklad och lära er mer om denna gudaspis.

Hemsida: Boxexperience
Pris för 1: 395 kr
Pris för 2: från 790 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 röster, snitt: 3,07 av 5)

Loading...

Fakta & Kuriosa om Choklad

  • Forskning tyder på att choklad avnjöts redan för drygt 2.500 år sedan, med begynnelse någonstans i Centralamerika. Mayaindianerna ansåg till exempels att Kakao var en gudomlig gåva.
  • Kakao betyder ”Gudaspis” eller ”gudamat” och användas även som en form av valuta av Mayafolket.
  • Mer än 66 procent av världens kakao produceras i Afrika och 98 procent av världens kakao produceras av bara 15 länder.
  • Även om det inte är helt vetenskapligt bevisat, anses choklad vara något av ett afrodisiakum. Den teori underbyggs bland annat av det faktum att choklad innehåller många av de ämnen som anses vara ”stimulerande” såsom koffein, teobromin, och phenyethylamine.
  • Många undersökningar har visat att vad man brukar kalla för ”chokladsug” inte kan tillgodoses med några andra sötsaker än choklad.

Comments are closed.