En whiskyprovning kan vara en utmärkt introduktion till livets vatten!

Jag ska erkänna det direkt. Jag älskar Whisky. Jag har inte alltid gjort det, utan som så många andra grinat illa åt dåliga sorter i min ungdom. Men efter att jag fick smaka på en riktigt single malt, en 18-årig Macallan, så ändrade jag uppfattning helt och tyckte det var något av det mest njurningsbara jag någonsin druckit. Och tro det eller ej, men det var faktiskt på en wiskyprovning som jag för första gången förstod både storheten och komplexiteten i bra whisky.

Och bli inte avskräckt om du som folk i allmänhet mest tycker det är gött att ta en ”virre” då och då. En whiskyprovning är ett ypperligt tillfälle att dels få reda på mer om Whiskyns framställningssätt, historia och många smaker, dels att få prova lite olika sorter – från milda, svala sorter till mer rökiga och riviga.

Det behöver kanske inte sägas men eftersom vi är en sida som har upplevelsepresenter som tema så säger vi det ändå. En whiskyprovning är inte en av de mest populära upplevelsepresenter som finns utan anledning; vem som helst i mogen ålder, och då tänker vi ungefär från systemåldern och över, brukar bli upp över öronen förtjust om presentpaketet innehållet en upplevelse i form av en dylik provning.

Ge gärna bort en provning för två – det brukar vara uppskattat, även om det bara är en individ som egentligen har bemärkelsedag; framförallt eftersom provningar sker i grupp, och att det alltid är kul att få uppleva något roligt och härligt tillsammans med någon man tycker om (du kan ju följa med själv…)

Comments are closed.