Fallskärmshoppning # Hoppa Fallskärm = Adrenalinkick nr 1

MÅNGA PRATAR OM DET, MEN FÅ TAR HELA STEGET UT. Vilket är synd. Att hoppa fallskärm är verkligen en upplevelse som inte går att jämföra med något annat. Och oavsett om du funderar på att boka fallskärmshoppning för egen del, eller köpa det som en present åt någon, är det en upplevelse som garanterat aldrig faller i glömska. Någonsin. Här nedanför har vi samlat fallskärmshoppningar från flera orter i Sverige som är möjliga att boka direkt online. Tänk dock på att detta är en ”säsongssport”, vilket innebär att de allra flesta går att genomföra under perioden maj – oktober.

# 1. Hoppa Fallskärm, boka på fler orter
Denna fallskärmshoppningen inleds med ungefär tjugo minuters genomgång på marken, och därefter sätter ni er i planet. Under själva flygturen och upp tills ni når uthoppshöjden så repeterar ni teknikerna om och om igen. Sen är det dax att sväva! Det fria fallet tar en halv minut och sedan tar den stora vingfallskärmen er ner för en mjuk landning framför kamraterna. ”Skärmfärden” tar runt fem minuter och om du vill kan få få testa att navigera med hjälp av skärmen. Diplom och upplevelse du bär med dig i resten av livet tar du med dig hem. (Och sannolikt ett behov av att göra om alltsammans en gång till…och en gång till.) Denna fallskärmshoppning kan bokas i Stockholm, Uppsala, Sundsvall, Gävle och Kristianstad.

Hemsida: Liveit.se
Pris för Gotland, Stockholm: fr 2695 kr
Pris för Sundsvall, Skåne: fr 2900 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...
# 2. Hoppa fallskärm utanför Uppsala
Denna upplevelse innefattar ett tandemhopp och utångspunkten är Gryttjom, strax utanför Uppsala.

Alltsammans börjar med ungefär 15 minuters genomgång på marken för att sedan bära cirka fyra tusen meter över marken. Under stigningen får du dels en chans att njuta av de fantastiska vyerna, men också att repetera de olika teknikerna inför hoppet. Om du vill får du även titta in i cockpit och erfara hur piloten styr och ställer planet. När ni når rätt höjd så är det bara att lämna planet, falla fritt i ett antal underbara adrenalinstinna sekunder, och sedan låta jordklotet föra er tillbaka till sin famn igen. Vid 1,5 km höjd utlöses fallskärmen och sedan väntar en stillsam – och oförglömlig – resa ner mot landningsplatsen.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris: 2295 kr
Ort: Uppsala
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

# 3. Tandemhopp över Västerås
Kickarnas kick. Den ultimata rusen. Att hoppa fallskärm kan beskrivas på många sätt, men gemensamt är att ingen, absolut ingen, lämnas oberörd. Denna dag börjar med att du får en grundligg instruktion på marken vad gäller både säkerhet, tekniker och andra saker du måste tänka på.

Därefter kliver ni på planet som tar er rakt upp till 4 kilometers höjd, din instruktör och ”hopp-tvilling” kopplar fast er tandemsele och sedan…är ni redo. Det fria fallet som följer efter uthoppet når cirka 200 km i timmen och kommer tagga ditt adrenalin till helt nya nivåer. Därefter vecklas fallskärmen ut och du kan njuta av den mest magnifika luftfärd som går att köpa för pengar.

Hemsida: Boxexperience.com
Pris: 2395 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 röster, snitt: 3,07 av 5)

Loading...
# 4. Boka i Stockholm, Malmö & Linköping
Även denna upplevelse utgörs av ett så kallat tandemhopp, där du hoppar fallskärm fastspänd tillsammans med en erfaren instruktör. Finns att boka i Malmö, Linköping och Stockholm. Säsongen är maj till oktober (du kan givetvis boka under andra månader, men det är bara under denna period som hoppen utförs.) Som deltagare får du först och främst en snabbgenomgång av viktiga säkerhetsaspekter och tekniker innan du går ombord på planet. Därefter är det bara att hänga med, vara fokuserad och göra som instruktören säger. När ni når rätt höjd och allt är ok för uthopp, så är det bara att ge sig hän och ta in den mest hänförande upplevelse som existerar.

Hemsida: Zuperbox.se
Pris: 2495 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 röster, snitt: 3,08 av 5)

Loading...

Comments are closed.