Fiske # Havsfiske, Makrill, Flugfiske & Öring

TILLHÖR DU DEN DÄR DELEN AV MÄNSKLIGHETEN som inte ens behöver fundera på varför det är så härligt med fiske? Som bara får en lyckokänsla i bröstet när chansen att få bege sig ut på böljan blå kommer på tal? (Eller vill du bara prova på och se om det kan vara något för dig?) Oaktat vilken anledningen än må vara så finns det ett flertal intressanta, roliga och äventyrsspäckade fisketurer att upptäcka. På den här sidan listar vi några av de mest populära alternativen just nu.
#1. Härlig Havsfisketur
Fiske hela dagen och tillbaks på land strax innan kvällningen. Låter det som en heldag i dina öron? Då ska du boka den här upplevelsen. Kliv på en topputrustad båt med allt som behövs för att fånga stora famnar med fisk och ta dig med på ett riktigt äventyr till havs. En guide börjar med en teoretisk genomgång av havsfiskekonstens ABC, där du får ta del av en hel del mattnytigga tips och tricks för att påverka fiskelyckan. Du kommer att få låna de kläder och den fiskeutrustning som behövs. Glöm inte ta med kamera!

Hemsida: Liveit.se
Pris för 1: 1695 kr
Pris för 2: 3390 kr
Orter: Stockholm, Göteborg, Bengtsfors
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

#2. Makrillsfiske utanför Göteborg
Den vackert randiga makrillen är sannolikt västkustens, och Göteborgs (inte minst GAIS) mest välkända fiskesort. Vid sidan av det är den dessutom en oerhört nyttig och uppskattat matfisk, klockren att grilla eller steka, men även god att koka. Under denna upplevelse får du använda mete, fluga eller spinn; du får låna utrustning och därmed prova på flera olika fisketekniker och redskap. Ett tips: makrill simmar alltid i stim. Får du napp – i med spöet direkt igen! Hela turen varar i cirka två och en halv timme.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris för 1: 390 kr
Pris för 2: 780 kr
Orter: Hönö (Göteborg)
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

#3. Flugfiske under en dag
Det är inte helt enkelt, men heller inte alls omöjlig att lära sig grunderna på några timmar. Flugfiske är dessutom lite av fisketeknikens Rolls Royce och en riktig fjäder i hatten för alla som vill kokettera med att kunna ”fiska på riktigt”. Denna späckade upplevelse börjar med att guiden, och tillika flugfiskeexperten, visar hur kasttekniken fungerar – och sedan får du öva på land. Därefter kliver ni på båten och ger er ut på böljan blå. Åtta timmar varar hela upplevelsen. All utrustning ingår i priset.

Hemsida: Greatdays.se
Pris: 4595 kr
Ort: Stockholm
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...

#4. Havsöringsfisk i Stockholms Skärgård
Under denna späckade fisketur ledsagas du av fiskeguiderna till Stockholms mest öringsrika vatten. Allting initieras med en genomgång av upplägget och viktig information, och sedan får du beklädda dig den varma, vattentäta flytoverallen som är obligatorisk utrustning för dagen. Det kan också nämnas att all utrustning som spön, beten (och flytoverall) ingår i priset, samt lunch med bröd och dryck plus fika. En intensiv och härlig fiskeupplevelse med mersmak!

Hemsida: Boxexperience.com
Pris: 2495 kr
Ort: Stockholm
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 röster, snitt: 3,07 av 5)

Loading...

Comments are closed.