Floating # Total Avkoppling & Stillhet

FLOATING INNEBÄR ATT DU LIGGER I HUDVARMT SALTVATTEN i en tank och flyter i ett slags ”viktlöst” tillstånd. Detta stimulerar hjärnan att vila och koppla bort omgivningens ljud och ljus. Detta är med andra ord en upplevelse som flyttat fram positionerna för vad avkoppling verkligen handlar om. Perfekt present för den stressade storstadsmänniskan eller en stunds ro och stillhet för dig själv. Här följer 4 alternativ för dig som är sugen att prova.
# 1. Floating i 45 minuter
Den lugna och varma atmosfären i floatingtanken minskar spänningar, stress och smärta, samtidigt som den tillför ny energi. Epsomsaltet i vattnet är uppfriskande för huden och gör den mjuk och len. En perfekt upplevelse för att motverka till exempel sömnproblem, reumatism, eksem/psoriasis eller högt blodtryck. Floating förbättrar cirkulationen och syre- och näringsupptagningsförmågan, och fyller hela ditt sinne med en känsla av djup, tilfredställande ro.

Hemsida: Liveit.se
Pris: 495 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

# 2. Floating, Stockholm och Malmö
Floatingtekniken togs fram på 1950-talet för att förbereda astronauterna på känslan av tyngdlöshet. Denna upplevelse innebär att du får flyta fritt i en stor tank fylld med saltvatten (cirka 35 grader varmt). Behandlingen främjar total avslappning och har i många undersökningar visat sig effektivt mot stressrelaterad smärta och muskelspänningar samtidigt som det ökar välbefinnandet, förbättrar sömnen och rengör huden. En underbart välgörande stund!

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris: 520 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

# 3. Floating i Göteborg och Stockholm
Floatingtankens vatten är mättat med epsomsalt vilket gör att du helt kan slappna av och lita på att du verkligen flyter utan ansträngning. Faktum är att du kommer känna dig viktlös, nästan som att du svävade. Floatingstankens värme och det perfekt tempererade vattnet skapar ultimata förutsättningar för att stressorer, såsom huvudvärk och muskelanspänningar. I tanken kan du helt glömma dagens bekymmer.

Hemsida: Greatdays.se
Pris: 595 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...

# 4. En timmes kreativ rekreation
Det som sker när du ligger i en floatingtank är att din vänstra hjärnhalva (ditt ”kontrollcentra”) släpper taget. På så vis så frigörs en massa energi då hjärnan inte behöver jobba med att balansera din kropp. I det här läget kan kroppen istället sätta igång flera läkande processer, ungefär som under sömn. Samtidigt blir din högra hjärnhalva mer aktiv vilket gör att din kreativa sida vaknar. Denna upplevelse kan bokas i Stockholm.

Hemsida: Zuperbox
Pris: 600 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 röster, snitt: 3,08 av 5)

Loading...

Därför är floating bra för dig…

  • Dränerar lymfkörtlarna vilket minskar uppkomsten av celluliter och skapar förutsättningar för en revitaliserad och skinande hud.
  • Förbättrar blodflödet i hela kroppen, vilket möjliggör att musklerna återhämtar sig snabbare och minskar ömheten i stela leder.
  • Denna ”extrema” form av avkoppling frigör endorfiner och serotonin – kemikalier i hjärnan som syftar till att producera känslor av lycka.
  • Avkoppling, friskvård och hudvård i en session

Comments are closed.