Julklappstips – uppenbart, fotoalmanacka & gåva som ger liv

Det lackar mot juletider och vi har fått flera mejl som frågar efter julklappstips – ofta till mamma eller pappa, men också till en god vän.

Eftersom vi listar och tipsa om olika upplevelser över hela Sverige är det ganska uppenbart vilken gåva vi anser ligga högst upp på listan. Här följer hur som helst ett par tips och tankar.

Det finns en upplevelse för alla
Det är ett vanligt missförstånd att en upplevelsepresent måste innehålla någon form av äventyr. Idag finns det en upplevelse för alla smakar, och en av de mest populära gåvorna så här vid jul är att ge bort något inom kategorin kropp och själ, exempelvis en härlig ansiktsbehandling eller varför inte något mer ”udda”, såsom en stunds vilsam, rogivande floating. Poängen är att det går att anpassa upplevelsen efter individens specifika preferenser – ung eller gammal, aktiv eller soffpotatis, äventyrare eller kulturentusiast.

fotokalendertipsEn fotoalmanacka till mor eller farföräldrar
Nu stegar vi förstås en bit utanför temat för den här webbplatsen, men eftersom det här ska handla om julklappstips, så spelar det väl ingen roll. Såhär. Ska du ge bort en julklapp till mormor eller morfar, farmor eller farfar, är en fotokalender, eller fotoalmanacka, med egna bilder, alltid en väldigt klapp. Här avser vi alltså en fotokalender som du skapar med dina egna bilder. Har du barn, så är motivet förstås givet, men det funkar lika bra att skapa en fotoalmanacka med något annat uppskattat motiv, såsom hunden, katten eller hästen.

Det finns idag mängder av fotoföretag på nätet att vända sig till. En smart service ger fotokalendertips.se som varje år testar och utvärderar fotoalmanackor från åtta olika leverantörer på internet. Du kan gå vidare här till fotokalendertips.se och läsa mer om detta test. Glöm inte heller att hålla utkik efter rabattkoden som ger halva priset (två för en) på årets testvinnare. Det finns också flera rabattkoderna till andra fotoföretag här och följaktligen pengar att spara när du beställer.

Presenter mot fattigdom
Själva poängen med julen är att släppa egot en stund och tänka på de människor som har det svårt. Därför skulle vi vilja tipsa om presentermotfattigdom.se, en sida som gjort sig välkänd för att man ge bort getter till behövande. Men här finns även flera andra bra klappar till behövande, såsom skolböcker, tillgången till en barnmorska eller en bikupa att sköta om och få näring ifrån. En sådan har gåva kostar bara ett par hundralappar, men kan på ett mycket konkret sätt hjälpa en annan människa, eller familj, som behöver det. Representerar du ett företag finns det såklart möjligt att köpa större paket – exempelvis 50 getter, och ge bort.

Comments are closed.