Kitesurfing # Action på Vågorna

KITESURFING, ÄVEN KALLAD FÖR KITEBOARDNING, är en extremsport som på ett intressant sätt lyckats kombinera surfing, drakflygning och wakeboard. En kitesurfare förflyttar sig över vattnet med hjälp av en flygande drake ståendes på en liten surfbräda med remmar. Med en bra vind kan kitesurfare förflytta sig över vattnet i en fart på 64 km i timmen och hoppa nästintill 10 m.
Här nedanför har vi listat 3 alternativ för dig som är sugen på att prova.
# 1 Kiteskola – lär dig alla grunderna i grupp
I den här skolan får du, vägled av erfarna instruktörer, lära dig kitesurfingens grunder som exempelvis hur du får upp kiten ur vattnet och hur du navigerar den på ett effektivt och säkert sätt. Målsättningen under skolans gång är att du ska lära dig behärska kiting så på väl att du kan fortsätta sporten på egen hand. Kursen ges under perioden maj till oktober och finns att boka på ett flertal orter.

Hemsida: Greatdays
Pris: 2395 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...
Arrangeras på följande orter: Borgholm, Båstad, Göteborg, Varberg, Visby
# 2. Prova på Kitesurfing
Detta är en utmärkt chans att få prova på kitesurfing under lugna och säkra förhållanden. Inledningsvis så övar man först med en träningskite på land för att lära sig hur utrustningen fungerar. Därefter är det dags att kliva ut i vattnet för att känna på kraften i en stor kite. För dig som gillar fart och fläkt kommer detta sannolikt att bli inledningen till ett nytt intresse.

Hemsida: Liveit.se
Pris: 995 kr
Orter: Skåne, Stockholm, Båstad, Gotland, Öland.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

# 3. Kitesurfing – Grunder, Feel & Ride
Här kan du välja 3 ”paket”. Dels en prova-på-kurs som lär dig kitesurfingens grunder och som varar i 2,5 timmar. Dels ett litet större paket, kallat för Feel, där du får både grunder och chans till fördjupning under sammanlagt 5 timmar, uppdelat på 2,5 timmar x 2 under en heldag. Ride är det stora paketet som innebär en hel weekend ägnat åt att verkligen lära dig behärska kitesurfing.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Prova På: 995 kr
Pris för Feel: 1790 kr
Pris för Ride (2 dagar): 2990 kr
Ort:Lund
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...


Comments are closed.