Klättring # Inomhus och Utomhus, Dag som Kväll

En total upplevelse av frihet. Att vara ett med naturen. Bra träning. Att klättra kan beskrivas på många olika sätt. En sak är dock klar: få saker slår känslan av nåd och tillfredställelse, när du tagit dig uppför den där branta klippan helt på egen hand och kan njuta av utsikten från den absoluta toppen. På den här sidan listar vi flera alternativ för dig som vill prova på klättring – både i naturen och på gymmet.
# 1. Prova på klättring på klippa
Förutom den fysiska träningen och mentala fokusen som krävs, kan klättring också innebära en oerhörd frihetsupplevelse. För dig som är sugen att prova på är detta en perfekt upplevelse att boka. Här får du testa så kallad topprepsklättring på en klippa och även firning, samt få flera tips och tricks som kommer göra dig till en bättre klättrare. Alltsammans iscensatt av en erfaren instruktör som kommer guide dig med fast hand. Klättringen sker i vacker natur och passar perfekt för nybörjare.

Hemsida: Liveit.se
Pris för 1: 945 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

# 2. Kvällsklättring på klippa utomhus
Liksom namnet avslöjar är det här frågan om en klättring på kvällen, belägen i vacker natur och en miljö som verkligen inspirerar. Här får du lära dig tekniken att ta dig uppför klippor som till en början verkar omöjliga att bestiga.

Klättringen varar i cirka 3 timmar och inkluderar förutom själva klättringen även en rad andra moment, såsom säkerhet, tekniker, utrustning och diverse guidning för att bli en bättre klättrare ur alla aspekter.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris: 895 kr
Orter: Stockholm, Nyköping
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

3. # Klättring inomhus för två personer (för nybörjare)
Till skillnad från de föregående alternativen är det här frågan om inomhusklätting, lokaliserat på ett klättergym. Här får du lära dig att bestiga handbyggda bergsväggar, vilket kan vara nog så utmanande. Väggarna kan vara upp mot fjorton, femton meter höga. Vilket är tillräckligt för att även den mest luttrade klättrare ska få ordentlig känning av mjölksyra.

Under ledning av en erfaren instruktör går ni igenom utrustningen och får grundläggande instruktioner i klättringens ädla konst. Perfekt för nyfikna nybörjare.

Hemsida: Greatdays.se
Pris: 495 kr
Orter: Stockholm, Göteborg, Norrköping
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...

4. # En klätterdag för alla
För denna klätterdag krävs inga som helst förkunskaper. Det räcker gott med att du är villig att lära. Allt du behöver veta för att börja kommer instruktörerna att berätta på plats. Instruktörerna är också duktiga på att anpassa dagen efter din förmåga, varför detta är en upplevelse som passar allt från nybörjaren till den som redan har provat på egen hand och nu vill ta nästa steg i sin utveckling.

Tanken med dagen är att du ska få tillgång till en smörgåsbord med allt som behövs för att bli en bättre klättrare. Ett tips dock: då klättring är en sport så det är bra att vara utvilad för dagen och klä sig i oömma kläder som passar för tillfället.

Hemsida: Zuperbox.se
Pris: 1350 kr
Orter: Stockholm, Linköping, Norrköping
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...


Comments are closed.