Massage # Klassiska Behandlingar, Långa & Lyxiga

ALLA BEHÖVER VI DÅ OCH DÅ unna oss en stunds ordentlig avkoppling. Varför inte göra det ordentligt och boka en härlig stunds professionell massage? Få saker är så välgörande både för kropp och själ. Ömmande muskler blir smidiga och starka igen; lyckohormoner spritter genom hela kroppen – och, inte minst, tankarna klarnar. Här nedanför hittar du förslag på 4 populära massage-behandlingar som går att boka på flera orter. Boka till dig själv eller ge bort som present.
# 1. Klassisk Massage
Här har vi alltså att göra med en klassisk massagebehandling (ibland omnämnd som ”svensk massage”), vilket i princip innebär att musklerna bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen ökar och spänningar löses upp. Innan massagen påbörjas kan du i samråd med massageterapeuten välja möjlighet att välja vilka områden (axlar, rygg, nacke etc) som massagen bör fokusera på.

Hemsida: Liveit.se
Pris för 25 min: 395 kr
Pris för 50 min: 645 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

# 2. Härlig helkroppsmassage
Detta är den perfekta presenten både till dig själv och till andra. Att få njuta av en stunds avslappnande helkroppsmassage är inte bara undgörande för kroppen. Det har även en positiv inverkan för ditt sinne. Massagen ökar blodcirkulationen och förbättrar rörlighet och mjukhet i kroppen, samtidigt som den sänker kroppslig och mental stress genom att frigöra så kallade ”må-bra-hormoner”.
Den här behandlingar går att boka på flera orter.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris för 1: från 550 kr
Pris för 2: N/A
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

# 3. Massage av professionell massör
Det är väldigt vanligt att man glömmer det egna välbefinnandet när man är fast i vardagens snurrande ekorrhjul. Ta därför chansen att lämna den dagliga stressen och pressen för en stund och låt sinnena och kroppen vila. Under denna upplevelse får du massage av en professionell massör i en lugn och rofylld miljö. Och precis så kommer du att känna dig efteråt: lugn, rofylld och utvilad, med ny energi att tackla morgondagens måsten.

Hemsida: Greatdays.se
Pris för 1: 445 kr
Pris för 2: 890 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...

# 4. En timmes total avkoppling
Under 60 minuter har massören gott om tid att fokusera på flera områden. Denna session börjar med att du beskriver vad du har för slags önskemål och ”problem-områden”. Om du exempelvis ofta lider av huvudvärk så kan massören anpassa massagen till de områden som behandlar dessa symptom. En professionell massör vet vilka punkter som påverkar vad, och kan därmed anpassa massagen efter dina behov.

Hemsida: Zuperbox
Pris för 1: 695 kr
Pris för 2: N/A
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 röster, snitt: 3,07 av 5)

Loading...

3 fakta om Massage

  • Massagekonstens ursprung går tillbaka tusentals år i tiden. Hänvisningar till massage har hittats i skrifter från det gamla Kina, Japan, Indien, arabiska nationer, Egypten, Grekland (Hippokrates definierade exempelvis medicin som ”konsten att knåda”), och Rom.
  • Det var Per-Henrik Ling (mest känd som den svenska gymnastikens fader) som i början på 1800-talet startade massagens utveckling och användning i Sverige. Inom Lings sjukgymnastik intog massagen en central roll då Ling menade att det gick att behandla de flesta organ i kroppen med denna metod.
  • Massage frigör hormonet Oxytocin vilket, bland annat, är känt för att motverka stress, och göra ”människor lyckligare och tillitsfulla” (källa: Wikipedia) Därför kan man mot bakgrund av vetenskapliga undersökningar helt korrekt hävda att massage inte bara är bra för kroppen, utan även för själen.

Comments are closed.