Öl som upplevelsepresent

En av de allra mest frekvent efterfrågade upplevelsepresenterna är att ge bort en ölprovning – oftast en ölprovning för två personer. Delad glädje är ju som bekant alltid dubbel glädje. Att ge bort en ölprovning som present är ju dessutom ett väldigt ”säkert kort” eftersom det finns få människor i vuxen ålder som inte tycker om ett glas kall öl.

Min personliga erfarenhet av ölprovning har varit odelad positiv. Jag har gått på åtskilliga, och det finns liksom alltid något nytt i ölets värld att upptäcka. Min första provning hölls av en gammal bryggmästare med tysk brytning, och det är inte en osanning att kalla honom för ölfanatiker. Enligt denna underbara lilla tysk-svenska gubbe var svaret på alla världens problem egentligen ett enda: drick mer öl. Och han menade verkligen allvar. Öl var medicin, gudagott att smaka, nyttigt som havregrgrynsgröt och gick dessutom att njuta av både till enkel husmanskost och extravagant fine-dining.

Även om jag kanske inte håller med om alla positiva effekter, så var det härligt att få lära sig så mycket om ölets mångfacetterade ansikte, och det är också därför det är så givande med en bra ölprovning. Man lär sig verkligen att öl är så mycket mer än en stor stark. Så – ge bort en ölprovning i upplevelsepresent till någon du tycker om, eller köp en till dig och frugan.

Du kan exempelvis beställa ölprovning på Liveit eller på Greatdays.se

Comments are closed.