Ölprovning # Guide till 4 populära Provningar

ÖL KAN VARA SÅ MYCKET MER ÄN EN STOR STARK. För den som vill öppna dörren till ny kunskap finns det en hel värld av smaker, sorter och njutningar att upptäcka. Ett bra sätt att inleda en sådan eskapad är att delta på en ölprovning. Här följer 4 stycken populära alternativ.
# 1. Ölprovning Bas
Denna session är en basprovning som fungerar som en slags ölskola där man får lära sig massor av, bokstavligen, matnyttiga fakta om öl. Under kvällen introduceras och testas ett brett sortiment av olika öl, mörka som ljusa. Under provningen får du, förutom att smaka, även kunskap om skillnader på ölen och tillverkningsmetoder, hur de bryggts samt en hel del om ölets historik och geografi.

Hemsida: Liveit.se
Pris för 1: 449 kr
Pris för 2: 845 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

# 2. Smaka, lyssna och lär
Att öl bryggs på grundingredienser jäst, humle och vatten har de flesta koll på. Men hur går själva ölbryggningen till? Och vad är det som gör att en Port eller Ale får sin individuella karaktär? Under den här ölprovningen reda begreppen ut och nya dörrar till ölens underbara värld öppnad – både för den som anser sig vara ”nybörjare” eller ”kunnig”. Utmärkt som födelsedagspresent, bröllopsgåva eller på kickoffen.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris för 1: från 395 kr
Pris för 2: från 790 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

# 3. Upplev Öl på ett nytt sätt
Många nya lärdomar och många tillfällen att smaka. Så kan man beskriva den här provningen. Frågorna är många. Var någonstans tillverkade man öl för första gången? Varför är vissa öl ljusa och andra mörka? Hur sker tillverkningen? Ska ett öl verkligen skumma när man häller upp det? Och så vidare. Allt detta, plus mycket annat, får du ta del av under det här provtillfället. En riktigt fest för alla sinnen, med ölet i centrum.

Hemsida: Greatdays.se
Pris för 1: 445 kr
Pris för 2: 890 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...

# 4. Upptäck mångfalden
Öl har en historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden, (enligt vissa forskare så långt som sextusen år före Kr.) Och det kan antas att allt sedan dess så har människan älskat och vördat denna dryck, både som njutningsmedel, berusningsmedel och törstsläckare. På en här ölprovningen för deltagarna chansen att upptäcka ölets otroliga mångfald, och lära sig massor av nya saker om tillverkning, sorter, smaker och kultur.

Hemsida: Zuperbox.se
Pris för 1: 395 kr
Pris för 2: 790 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 röster, snitt: 3,08 av 5)

Loading...

Visste du detta om öl?

  • Det finns ingen exakt datum för när ölen i modern mening ”uppfanns”. Forskare har dock hittat bevis på att man redan 6000 år f.Kr visste hur man fermenterade och sålunda skapa grunden till ölproduktion. De första recepten på öl är daterade till 1900 f.Kr.
  • Öl är inte bara gott att dricka. Kockar använder exempelvis öl för att smaksätta sås, bröd och, inte minst, som ingrediens i diverse marinader.
  • Öl är generellt sett mest populärt bland ”unga vuxna”. Undersökningar visar att cirka hälften av alla 18 – till 34-åringar listar öl som sin favoritdryck av alla ”berusningsdrycker”.
  • I Sverige har man odlat humle till öltillverkning sedan medeltiden. Humle är en art i familjen ”hampväxter” och växer naturlig i Europa, Asien, Nordafrika och Nordamerika. I Sverige växer det i vilt tillstånd i södra och mellersta Sverige.

Comments are closed.