Prova på Dykning

DEN FÖRSTA MODERNA LUFTREGULATORN som fungerade under vattnet testade av kända franska sjömannen och äventyraren Jacques Cousteau (tillsammans med Emile Gagnan) år 1943. Uppfinningen kallades för Aqualung (ungefär ”vattenlungan”.) Alltsedan dess har dykningen som sport, fritidsaktiviteter och äventyr spridit sig över hela världen, och idag kan vem som helst lära sig att dyka. På den här sidan kommer vi att samla såväl nybörjarkurser som lite mer avancerade aktiviteter.
#1. Testa Dykning – grundkurs för nybörjare
Funderar du på att ta dykarcertifikat? Eller är de mest nyfiken på hur det skulle vara att simma omkring därnere under ytan och utforska havets hemligheter? Oavsett så är denna upplevelse en utmärkt start. Här kan du testa dykning, ledsagad av en instruktör under kontrollerade former. Det börjar med en teoretisk genomgång. Du får lära dig hur dykutrustningen fungerar samt grundläggande tekniker och riktlinjer inför dykningen. Sedan är det dags för praktik. Denna genomförs i en bassäng där du först får simma omkring en stund och bekanta dig med känslan av viktlöshet. Själva dyket genomförs och övervakas av en auktoriserad instruktör. Hela upplevelsen tar cirka två timmar varav trettio minuter ägnas åt dykningen.

Hemsida: Liveit.se
Pris för 1: 395 kr
Pris för 2: 790 kr
Orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Bollnäs, Borås, Halmstad, Hönö, Jönköping, Karlstad, Lund, Örebro
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...
#2. Hajdykning i ett akvarium
Det ska först och främst påpekas att detta är en upplevelse som kräver att du redan har ett dykarcertifikat. Själva dykningen sker i ett akvarium och är precis lika säker som en helt vanlig dykning. Detta slags aktivitet har pågått i mer än 10 år utan några tillbud. Det innebär dock inte att du ska för slentrianmässigt på tillfällets allvar – givetvis ska du lyssna noga på instruktören och följa de direktiv som gäller. Dykutrustning får du låna på plats, det enda du behöver ta med dig är badkläder och handduk. Platserna att välja mellan är Norrköping eller Cannes (i Frankrike).

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris: 2345 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

Comments are closed.