Spökvandring # Spännande stadsvandringar för gastkramande upplevelser

DET ÄR INTE FÖR INTE SOM DET ALLTID varit, ja ”minnesvärt” att kombinera vårt historiska intresse med vår fascination för livets mörka sidor. Att gå på en spökvandring är därför en upplevelse du svårligen kommer glömma. Ett både lärorikt och fartfyllt sätt att lära sig mer om vår historia, och samtidigt få uppleva platserna, dofterna och smakerna där det hände. Här nedanför har vi listat ett par intressanta vandringar som du kan boka just nu.
# 1. Stadsvandring och Spökmiddag
Precis som namnet avslöjar är det här både en stadsvandring och middagsbjudning. Men det är även en spännande iscensättning av ett medeltida Sverige av spöken, gastar och skuggor från det förflutna. Dramatiserat av skådespelare och ledsagade av en kunnig guide får du vara du med i historien när det händer. Vandringen avslutas med 3-rätters middag på restaurang. Denna spökmiddag med tillhörande stadsvandring kan bokas i Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar.

Hemsida: Liveit.se
Pris för 1: från 595 kr
Pris för 2: från 1190 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

# 2. Spökvandring i huvudstaden
Under denna upplevelse ledsagas du av en guide runt Stockholms Gamla Stan. Under ungefär en och halv timme får du följa med till de dolda, hemlighetsfulla platserna som du förmodligen inte visste fanns, än mindre deras många gånger blodiga och makabra historia. Under denna spökvandringen blir historierna levande och du kommer aldrig att se på platserna med samma ögon igen. De professionella guiderna kommer ta dig med till en stad fylld av brott, sjukdomar…och spöken.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris för 1: från 255 kr
Pris för 2: från 510 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

# 3. Spöken, blod och mysterier
Även detta är en spökvandring med utgångspunkt i Stockholms äldsta och bäst bevarade stadsdel. Er guide tar er med på en historisk tillbakablick och berättar om ouppklarade brottsgåtor, fruktansvärda mord och blodiga legender som sedan länge förpassats till det förflutnas kyrkogårdar. Mycket av vandringen förläggs till de smala och dolda gränder som var med och formade stadens människor och öden. Den här är en på samma gång underhållande som blodisande och lärorik spökvandring.

Hemsida: Greatdays.se
Pris för 1: 295 kr
Pris för 2: 590 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...

# 4.Kärlek, spöken, blod och död
De gamla gränderna och byggnaderna i Stockholms äldsta stadsdel bär på en historia som sällan berättas, men som är lika fascinerande, som blodig. Här får du reda vem som spökar i det tyska gravkoret, vilka otäcka straff stod på dagordningen och vilka hemska sjukdomar som hemsökte staden under medeltiden. Detta och en rad andra intressanta, makabra och spännande fakta dryftas under en läskig spökvandring, som blottlägger ett Stockholm du inte tidigare visste existerat.

Hemsida: boxexperience.com
Pris för 1: 395 kr
Pris för 2: 790 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 röster, snitt: 3,07 av 5)

Loading...

Comments are closed.