Terrängkörning & Offroad

Offroadkörning över stockar, klippor, branta sluttningar och djupa vattenhål, är bara några av utmaningarna under denna upplevelse som garanterat kommer att lämna nya smilgropar på mottagarens kinder. Upplevelsen genomförs med privat instruktör på – för ändamålet – avspärrat område med flera mils terrängbanor. Perfekt att ge bort som födelsedagspresent, eller varför inte som studentpresent?
# 1. Terrängkörning med Jeep på hinderbana
Färden går över grus, lera, stock och sten…backe upp och backe ner. För att hjälpa dig på vägen har du en erfaren instruktör till ditt förfogande som visar precis hur du gör för att forcera terrängen med ditt fordon. Även om det ser en smula galet ut har du inget att frukta. Allt anpassas efter din nivå, och vad du vill göra. Det är ingen tävling. Poängen är att du ska få utmana dig själv ordentligt och hitta nya vägar på egen hand. Garanterat en riktigt, riktigt rolig upplevelse.

Hemsida: Zuperbox.se
Pris: 1695 kr
Orter: Stockholm, Malmö, Göteborg, Gotland, Åre och Dalarna
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 röster, snitt: 3,08 av 5)

Loading...
# 2. Terrängkörning med Jeep på hinderbana
Här får du bokstavligen navigera Jeepen över stock och sten. Men också upp och ner för backar och kurvor – en utmaning där du verkligen får testa din och Jeepens kapacitet till fullo.

Det börjar med en genomgång av bil, bana och förutsättningar. Allt utförd en erfaren instruktör som kommer följa dig genom hela upplevelsen, och se till så att allt genomförs tryggt och säkerhet. En härlig utmaning som du sent kommer glömma.

Hemsida: Liveit.se
Pris: 795 kr
Orter: Malmö, Österlen
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

# 3. Prova på Offroadkörning
Då är det dags att spänna fast säkerhetsbältet ordentligt, rätta till mustaschen och hålla i hatten. I den här upplevelsen får du tillgång till en Land Rover, känd för att kunna forcera även de mest omöjliga av terränger. Och hela meningen här är att du ska få prova just detta – att ratta fordonet över till synes ogenomträngliga passager. Det ska påpekas att detta är ett dunderpaket inkluderande hela tre timmars instruerade och körning. Innan körningen får du en grundlig genomgång att allt du behöver, såsom sittposition, rattgrepp, växling och mycket annat.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris: 3900 kr
Ort: Stockholm
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

2 Tips inför Offroadkörning

  • Kör långsamt. Det enskilt viktigaste tipset. När du deltar i en offroadkörning så är det ingen mening att gasa på för mycket, meningen är att du ska köra i en ”jämn” takt och focera terrängen successivt.
  • Behåll fokus. Det är lätt att säga, men svårt att genomföra när bilen guppar hit och dit, och allt känns som en bergochdalbana. Men för att du ska komma nånvart på en terrängbana så krävs att du är koncentrerad på vad du gör.

Comments are closed.