Upplevelsepresenter – varför det?

Om du trillat in på den här sidan om upplevelsepresenter så förutsättar vi att du funderar på att ge bort en upplevlesepresent till någon som fyller år, firar något eller har gjort något bra – eller att du mest är nyfiken att läsa på mer om upplevelser som presenter. Du kan visserligen också tillhöra den växande skara flickvänner eller pojkvänner som inhandlar en upplevelsepresent för två, och sen bjuder med dig din kära. Hursomhelst. Vi ska inte tjata mer om dig nu. Utan helt enkelt försöka motivera för dig varför en upplevelse alltid är en utmärkt present.

Här följer våra 3 bästa argument.

1. Det finns en upplevelse är för alla.

Oavsett om du ska ge bort en present till en 60-åring eller till en nybakad student så finns det en upplevelsepresent som passar tillfället – vi lovar. Det gäller bara att ha koll på vilka slags preferenser som mottagaren besitter. En student brukar vanligen vara sugen på upplevleser som har med fart, fläkt och äventyr att göra, medan en 60-åring ofta har en stor kunskapstörst och nyfikenhet på upplevelser av ”lärande” art (en vinprovning exempelvis). Detta är förstås en väldigt grov generalisering, men poängen är att du finns upplevelser för alla.

2. Alltid en personlig present.
En upplevelsepresent är alltid personlig eftersom presentens ”värde” föds i samma ögonblick som presenten konsumeras. Upplevelsen är ju i allra högsta grad avhängig vad ”upplevaren” investerar i sin present i form av engagemang och intresse. Och hittar du bara rätt slags upplevelse som kommer detta engagemang att ge sig själv – och en stund som mottagaren sannolikt kommer att bära med sig i hela livet.

3. Prisvärd present.
En stor fördel med att det idag finns många olika e-butiker och hemsidor på nätet som erjuder upplevelser, är att konkurrensen har hårdnat rejält, vilket påverkar priserna positivt för alla konsumenter. Man skulle också kunna uttrycka det som såhär. En upplevelsepresent är i de allra flesta fall mycket prisvärd – mycket present för pengarna mao.

Comments are closed.