7 Upplevelser i Göteborg …och några gratisnöjen

EN PROMENAD GENOM SLOTTSKOGEN, EN TUR med Paddan eller varför inte en heldag på Liseberg eller Universeum. Det är några exempel på vad många associerar med upplevelser i Göteborg – inte minst under semestermånaderna. Men det finns såklart mycket annat att upptäcka i Sveriges näst största, och definitivt trevligaste stad. Här nedanför har vi listat 7 härliga, smakrika och spännande upplevelser som är förlagda i Göteborg eller i stadens omedelbara närhet.
1. Testa Sportbil
Har du någon gång föreställt dig hur det vore att crusha Göteborg bakom ratten på en Ferrari eller Lamborghini? Då kan du göra verklighet av drömmarna. Denna upplevelse finns nämligen att boka i Göteborg och det behöver inte kosta mer än runt en tusenlapp – beroende på vilket alternativ du väljer.

Läs mer på den här sidan.

2. Testa Dykning = grundkurs
Funderar du på att ta dykarcertifikat och bor i Göteborg? Nu kan du testa dykning, ledsagad av en instruktör under kontrollerade former. Det börjar med en teoretisk genomgång, för att sedan, steg för steg, närma sig ditt första dyk.

Läs mer på den här sidan.

3. Ölprovning
För den som vill öppna dörren till ny kunskap finns det en hel värld av smaker, sorter och njutningar att upptäcka. Ett bra sätt att inleda en sådan eskapad är att delta på en ölprovning, och för dig sig residerar i Göteborg finns det gott om olika upplevelser med öl i fokus (och då talar vi inte om en utekväll på Avenyn, utan en ölprovning under mer strukturerade former).

Läs mer på den här sidan

4. Makrillsfiske utanför Göteborg
Den vackert randiga makrillen är sannolikt västkustens, och Göteborgs (inte minst GAIS) mest välkända fiskesort. Vid sidan av det är den dessutom en oerhört nyttig och uppskattat matfisk, klockren att grilla eller steka, men även god att koka. Under denna upplevelse får du använda mete, fluga eller spinn; du får låna utrustning och därmed prova på flera olika fisketekniker och redskap.

Läs mer på den här sidan.

5. Floating
Floatingtankens vatten är mättat med epsomsalt vilket gör att du helt kan slappna av och lita på att du verkligen flyter utan ansträngning. Faktum är att du kommer känna dig viktlös, nästan som att du svävade. Floatingstankens värme och det perfekt tempererade vattnet skapar ultimata förutsättningar för att stressorer, såsom huvudvärk och muskelanspänningar.

Läs mer på den här sidan

6. Modell för en dag
Med utgångspunkt i en professionell fotostudio kommer du med hjälp av en stylist att ta fram den stil och look som du önskar förmedla. Du väljer själv tematiken för fotona. Det kan exempelvis vara pop eller rockstjärnelook, ett klassiskt porträtt eller något mer utmanande och sexigt. Som sagt – detta är upp till dig själv att bestämma tillsammans med makeup-artisten och fotografen.

Läs mer på den här sidan

7. Gå på en chokladprovning
Under den här provningen får du lära känna chokladens njutningsfulla värld och upptäcka nya ljuvliga chokladaromer. Utöver själva chokladprovningen ingår även en genomgång av chokladens historia, odling och produktion. Du får även en insikt i vad som kan betecknas som kvalitetschoklad och varför denna har en rad hälsobringande fördelar.

Läs mer på den här sidan

…och så förslag på ett par populära gratisnöjen (och nästan gratis)

  • Vi nämnde Slottskogen inledningsvis, och självklart kan man göra betydligt mer saker här än att bara promenera. Särskilt under årets varmare månader. Under sommaren är det en utmärkt plats att förlägga grill-och picknick-dagar, men också att ta med barnen och upptäcka alla fantastiska djur och växter. Här finns älgar, gäss, hjortar, pingviner, sälar och exotiska fåglar – för att nämna några. Dessutom så kostar det ingenting. En helt gratis djurpark mitt i city, med andra ord.
  • Botaniska trädgården ligger mitt emot Slottskogen och anses som en av Skandinaviens vackraste botaniska trädgårdar. Okej, det är inte helt gratis att gå in, men nästan. Och man får mycket för pengarna, åtminstone om man kan njuta av något av det bästa naturen har att erbjuda.
  • Trädgårdsföreningen ligger mitt stan och är sannolikt mest välkända för sin grönska och som en plats där många konserter och diverse evenemang förläggs på sommaren. Vilket inte är så konstigt.
    Det är ju så vackert här. För dig som är kulturellt intresserad rekommenderar vi en tur genom Palmhuset och Rosariet. Och ja – det är numera helt gratis.

Comments are closed.