9 Upplevelser i Stockholm # Lista med Populära, Fartfyllda, Avkopplande & Härliga tips

EN HELDAG PÅ GRÖNA LUND, ALLSÅNG PÅ SKANSEN, EN KULTURELL ESKAPAD I GAMLA STAN och…ja, något annat som du tänker på liksom per automatik när du letar efter upplevelser i Stockholm. Här nedanför har vi dock bemödat oss med att lista lite mer ovanliga aktiviteter inom en rad olika kategorier.
1. Champagneprovning
Få drycker är så intimt förknippade med glamour och party som Champagne. Vilket inte är så konstigt. Vi älskar bubblorna och smaken – och den kräsne vägrar att dricka något annat än äkta. Men det finns såklart mer att upptäcka. Under den här champagneprovningen i Stockholm avhandlas allt från dryckens tillkomst och historia, till de olika druvsorterna och alla annat du behöver veta för att hitta rätt i bubblornas förlovade land. Allt mycket uppskattad som present.

Läs mer på den här sidan

2. Vinprovning i Gamla Stan
Denna provningen äger rum i Stockholm, närmare bestämt i den medeltida miljön på Helga lekamens gränd i Gamla Stan. Tillsammans med en liten grupp guidas ni av en professionell sommelier i vinets härliga, välsmakande värld av hemligheter. Boka för en eller två.

Läs mer på den här sidan

3. Stuntman för en dag
En ”chance of a lifetime” för dig som gillar fart, fläkt och adrenalin, och som fascinerats av (yrkes)livet som actionstjärna. Bland ”aktiviteterna” ingår exempelvis att få vara med en stor gasexplosion, flyga med sele, träna för ett brandstunt, samt få lära dig mer om hur man slåss på film (scenkamp/stagefighting). Allt på plats i Stockholm och arrangerat av ett av Skandinaviens största och mest meriterade stuntföretag.

Läs mer på den här sidan.

4. Köra Ferrari
Har du någon gång funderat på hur det skulle kännas att blicka ut på Stockholm stad bakom ratten på en supersportbil? Om svaret är ja kan du sluta fundera – och istället surfa vidare och boka den här fartfyllda, och synnerligen popukära, upplevelsen i Stockholm.

Läs mer på den här sidan.

5. Lyxbehandling Special
Denna lyxbehandling innefattar en halvdag fylld av välbehag, ägnad åt dig som bor i Stockholm (eller kanske ska besöka staden). Allt initieras med en lugn och skön ansiktsbehandling med fuktgivande hudvårdsprodukter. Ansiktsbehandlingen följs därefter av en klassisk massage som ökar blodcirkulationen och mjukar upp spända muskler. Efter massagen ägnas uppmärksamhet åt dina händer, fötter, naglar och nagelband.

Läs mer på den här sidan.

6. Havsöringsfisk i Stockholms Skärgård
Under denna späckade fisketur ledsagas du av fiskeguiderna till Stockholms mest öringsrika vatten. Allting initieras med en genomgång av upplägget och viktig information, och sedan får du beklädda dig den varma, vattentäta flytoverallen som är obligatorisk utrustning för dagen. Därefter – ja, låt oss bara konstatera att detta är en av få upplevelser i Stockholm där du kan kombinera fisk, flärd, natur och lycka.

Läs mer på den här sidan.

7. Hyra Segway i en, två eller tre timmar
Denna upplevelse ger möjlighet att hyra segway och helt och hållet bestämma själv vilken del av Stockholm du vill utforska. Djurgården är förstås ett givet tips, men som sagt, det väljer du/ni själva. Segway balanserar på två hjul och manövreras genom att man flyttar tyngdpunkten i önskad riktning (alltså lutar sig bakåt och framåt). Och det är lika enkelt som det låter.

Läs mer på den här sidan


8. Prova på Golf i Stockholm (inomhus)
Golf kan spelas året om i alla väder. Inte? Jo, det är faktiskt sant – om man befinner sig inomhus. I en magnifik inomhusgolfrange erbjuds inte mindre än tjugosju utslagsmattor på 3 våningar; ett slags paradis för alla som gillar golf, eller som bara är nyfikna att en gång för alla prova på. På botten finns dessutom en övningsgreen med tillhörande sandbunker, och annan rekvisita som är nödvändig för att finslipa närspelet. En av få upplevelser i Stockholm som dessutom funkar i alla väder.

Läs mer på den här sidan

9. Yogakurs för en eller två i Stockholm
Detta är en introduktionskurs och ett perfekt tillfälle för den som vill få en känsla för vad yoga kan innebära. Här får du lära dig flera olika rörelser, men det ingår också en grundläggande genomgång av viktiga saker såsom andning, historik och filosofi.

Läs mer på den här sidan

Comments are closed.