Vinprovning # 6 Populära Provningar med Vin i fokus

ATT DELTA PÅ EN VINPROVNING är ett utmärkt sätt att lära sig mer om denna mångfacetterade dryck. Dessutom krävs inga förkunskaper. Det räcker gott med att ta med sig ett par skedar glatt humör och några rejäla doser nyfikenhet. Här nedanför har vi listat 6 alternativ för vinprovning från 6 olika företag som säljer upplevelser. Vissa av dem är renodlade vinprovningar, andra är så kallad kombinerade upplevelser, såsom vin- och ostprovning.
# 1. Grundläggande Vinprovning
Att prova vin är inte alltid det lättaste. Vad menas egentligen med nya världens viner? Vad innebär uttrycken ”Vinets ben” och ”Bouquet”? I denna upplevelse lär du dig förstå grunderna i vinets värld. Inga förkunskaper krävs.

Hemsida: Liveit.se
Pris för 1: 445 kr
Pris för 2: 845 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

# 2. Vin- & ostprovning
De flesta finsmakare har sina favoriter både vad gäller ost och vin, och de är underbara att kombinera. Under denna unika delikatessprovning får deltagaren chansen att prova fyra olika viner med upp till fyra olika ostar och annat tilltugg.

Hemsida:Upplevelsepresent.se
Pris för 1: från 395 kr
Pris för 2: från 790 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...
# 3. Varierande provning efter säsong
Temat för för den här vinprovningen varierar beroende på plats och säsong. Det kan vara ett land (sydafrikanske, franska, spanska etc) en druva, en kontinent, en region eller en kombination av samtliga.

Hemsida: Greatdays.se
Pris för 1: 445 kr
Pris för 2: 890 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...

# 4. Provtillfälle mitt i Gamla Stan
Denna provningen äger rum i Stockholm, närmare bestämt i den medeltida miljön på Helga lekamens gränd i Gamla Stan. Tillsammans med en liten grupp guidas ni av en professionell sommelier i vinets härliga, välsmakande värld av hemligheter.

Hemsida: boxexperience.com
Pris för 1: 395 kr
Pris för 2: 790 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 röster, snitt: 3,07 av 5)

Loading...
# 5. Den oslagbara kombinationen

Tillhör du alla dem som tycker att ost och vin är ett njutningsmedel så kommer du att gilla denna upplevelse. Ordspråket säger att det är osten som får vinet att sjunga, men det kan i också vara tvärtom. Gå på denna provning och avgör själv!

Hemsida: Zuperbox.se
Pris för 1: 495 kr
Pris för 2: 990 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 röster, snitt: 3,08 av 5)

Loading...

# 6. Köp en Smartbox och välj själv
För dig som kanske vill ge bort en vinprovning i present, men som inte är riktigt säker på vad din mottagare tycker om för slags mat & dryck, är en Smartbox ett utmärkt väl.

Då kan man själv välja mellan flera olika kulinariska upplevelser.

Hemsida: se.smartbox.com
Pris för 1: N/A
Pris för 2: 795 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 röster, snitt: 2,86 av 5)

Loading...


6 Kuriosa om Vin

  • 1. I antikens Grekland fick den person som var värd för festen alltid först dricka vinet för att se att det var hälsosamt och inte förgiftad. Det var här som den populära frasen ”dricka (eller skåla) för hälsan” uppstod.
  • 2. Mest vin dricker man i Kalifornien, Florida och i New York. Frankrike, Italien och Spanien är de tre största vinproducenterna i världen, följde av just vindistriktet i Kalifornien.
  • 3. Det finns idag gott om forskning som pekar på att ett måttligt, regelbundet vindrickande är bra för hälsan. Exempelvis minskar det risken för tandköttssjukdomar, Alzheimers sjukdom, stroke och hjärtsjukdomar.
  • 4. Det bästa sättet att försvara vin på är i ett skuggigt och svalt rum. Köket är vanligtvis för varmt, och således ingen idealisk plats. Samtidigt som kylskåpet är alldeles för kallt.
  • 5. När du provsmakar vin ska du alltid låta det stanna i munnen för minst en sekund eller två. Sedan kan du spotta antingen ut i en spottkopp eller svälja det. En vin av hög kvalitet smakar både bra och lämnar en lång eftersmak.
  • 6. Kvinnor som konsumerar en överdriven mängd vin får en ökad risk att drabbas av biverkningar, eftersom slemhinnan i magen som behövs för att bryta ned alkohol är mindre hos kvinnor jämfört med män.

Comments are closed.