Yoga för nybörjare # 2 utmärkta kurser

I VÅR STRESSIGA JOBBA-SOVA-JOBBA TILLVARO kan Yoga som träningsform vara ett utmärkt sätt att ge både kropp och själ den näring som behövs för att orka med – och må bättre. Och det bästa sättet är förstås att börja med en introduktionsutbildning, som både ger träning och kunskap. Här nedanför listar vi ett par populära alternativ.

# 1. Yogakurs för en eller två
Detta är en introduktionskurs och ett perfekt tillfälle för den som vill få en känsla för vad yoga kan innebära. Här får du lära dig flera olika rörelser, men det ingår också en grundläggande genomgång av viktiga saker såsom andning, historik och filosofi. Genom att utöva yoga regelbundet får man möjlighet att utvecklas och växa fysiskt, mentalt och känslomässigt. Denna kurs ges om 3 kvällar, cirka 5,5 timmar totalt sett. Endast i Stockholm.

Hemsida: Liveit.se
Pris: 795 kr
Pris för 2: 1590 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...

# 2. Privatlektion för 3 personer
Denna Yogakurs ges som en privatlektion för tre personer i taget. Ni kan givetvis gå ihop tre stycken och köpa en egen session, men du kan också köpa för en person och delta ensam. Denna privatlektion är en utmärkt introduktion till Yogans spännande värld och innefattar ett lärorikt introduktionspass. Tyngdpunkten ligger på styrka, smidighet, balans och avslappning. Instruktörerna är diplomerade och har lång erfarenhet av träning och anatomi.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris: 590 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

5 fakta och kuriosa om Yoga

  • Ordet ”yoga” kommer från sanskrit och betyder ungefär ”gå samman”.
  • Den välkända lotusställningen är tänkt att efterlikna den perfekta symmetrin och skönheten i en lotusblomma. Siddharta Gautama, är grundare av buddhismen, och Shiva, en stor gud i hinduismen, avbildas ofta i den här sittställningen.
  • Det finns 8 ”grenar” inom klassisk Yoga (Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyhara, Dharana, Dhyana, Samadhi). Men det är alltid den tredje delen, ”Asana,” som fokuserar ställningar och koordination som de flesta människor tänker på när de hör ordet ”yoga”
  • De flesta experter är överens om att även om yoga och hinduism är nära besläktade, och att yoga utövas inom religionen, är det är inte i sig en religion. Yoga är mer att betrakta som som en typ av andlighet.
  • Forskning har visat att yoga minskar risken för hjärtsjukdomar genom att förbättra det arteriella blodflödet. Likaså visar studier att yoga också kan förbättra tillstånd såsom diabetes, högt blodtryck och astma.

Comments are closed.