Zorbing # Rulla, Studsa och Tumla runt

ZORBING ÄR EN UPPFINNING FRÅN Nya Zeeland som innebär att man fastspänd i en stor uppblåsbar boll rullar i full fart ner för en slutning. Låter det kul? Galet? Det är det också. Just därför har det blivit så populärt. En upplevelse som bokstavligen får skallen att snurra, magen att flyga av fjärilar och skrattet att eka hela vägen från början till slut.
# 1. Zorbing för 2 personer samtidigt
Bollen (eller ”Zorben” som den egentligen heter) är ungefär 3 meter i diameter och består av två lager. Det är i den inre bollen som ni spänns fast mittemot varandra, och i det yttre lagret som luften fungerar som ett slags stötdämpare när ni väl börjar rulla runt. Resten är inte så komplicerat. Ni puttas ut för en sluttning, allt snurrar och väl nere på platt mark igen fångas zorben upp i en fålla. Det är lite som att åka på en galen rymdfärd och bergbana på samma gång. Svårt att beskriva. Man behöver prova för att förstå.

Hemsida: Liveit.se
Pris: 495 kr
Orter: Stockholm, Linköping, Mariestad, Götene, Lidköping, Norrköping, Örnsköldsvik och Österlen.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 röster, snitt: 3,16 av 5)

Loading...
# 2. Snurrigt äventyr på Österlen
Äppelodlingar, konstrundor, kändiskåkar, Kiviks marknad, Stenshuvud och Ulf Lundell. Några av associationerna som spontant dyker upp när Österlen kommer på tal. Den här upplevelsen är dock något helt annat – och betydligt mer actionspäckat och snurrig. Med utgångspunkt i en brant backe så skickas du nedför sluttningen fastspänd, och innesluten, i en genomskinlig, gigantisk plastboll (en så kallad Zorb.) I Zorben ryms en eller två personer. Delad glädje är dubbel, men i denna så kommer skratten runga oavsett om du gör det själv eller tar med en vän.

Hemsida: Upplevelsepresent.se
Pris: 545 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 röster, snitt: 3,35 av 5)

Loading...

# 3. I en boll nedför en backe
Välkommen är en barnsligt rolig, helsnurrig, upplevelse som passar alla. Gillar du att gå på nöjesfält och älskar när det kittlar i magen och adrenalinet kickat igång – då kommer du att tycka om Zorbing. Föreställ dig en gigantisk uppblåsbar boll som kan öppna dörren till och blir fastspänd med ett fyrpunktsbälte. Mitt emot sitter din vän i samma sits. Och sedan…ja, blir det åka av. Zorben puttas utför en backe och effekten blir ett slags snurrigt äventyr som kommer sätta både skrattmusklerna och orienteringsförmågan på på hårda prov.

Hemsida: Greatdays.se
Pris: 495 kr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 röster, snitt: 3,92 av 5)

Loading...

Comments are closed.